PortLab

Espai per a la promoció de la cultura d’innovació en la comunitat logística-portuària d’Alacant.

Per què

L’aposta del Port per la innovació sostenible té tot el sentit per sofisticar l’oferta de serveis i potenciar l’atractiu d’Alacant per als negocis. En entorn logístic portuari internacional, es confirma la necessitat d’evolucionar decididament cap a estratègies basades en l’economia circular i la reducció de l’impacte mediambiental.

En aquest context, el concepte del PortLab enfocat a l’Economia Circular Intel·ligent permetrà un salt qualitatiu en el posicionament del Port d’Alacant, com a dinamitzador social, econòmic i mediambiental.

Què és

L’Alacant PortLab es configura com un espai d’innovació oberta, liderat des de la demanda actual i potenciar el clúster, les empreses de la comunitat logística portuària d’Alacant.

Aplicant en model d’innovació oberta, atraient i combinant el cabal de coneixements i idees amb els diferents agents de l’ecosistema, el Port d’Alacant és un entorn magnífic de prova i escalat, creant sinergies entre sectors i tecnologies.

En aquest ecosistema participen:

  • Agents d’innovació: universitats i centres tecnològics
  • Proveïdors de solucions tecnològiques: empreses, start-ups i emprenedors.
  • Ciutadants i Administracions Públiques.

Definició estratègica

Missió

Dinamitzar un ecosistema basat en Economia Circular Intel·ligent integrat amb la ciutat, que permeta posicionar el Port d’Alacant com el més sostenible de la Mediterrània.

Visió

Convertir-se en un referent en l’aplicació pràctica de l’Economia Circular Intel·ligent a escala internacional.

Com

El PortLab servirà de via a les empreses del clúster, per dissenyar solucions a problemes d’interés comú a través de tres línies de servei progressives.

  • En primer lloc, generar IDEES per mobilitzar la participació d’agents locals, nacionals i internacionals davant els reptes oberts de caràcter general.
  • En segon lloc, PROTOTIPS en cocreació de solucions d’interés específic per a determinades empreses del clúster.

I, finalment, PROJECTES assessorant les empreses en l’accés a fonts de finançament públiques nacionals (Ports 4.0) i, a mitjà termini, també europeus.

Skip to content